آلمان یکی از کشورهای بسیار پرطرفدار اروپایی برای مهاجرت و سفر است. برای ورود به این کشور قطعاً شما به ویزای آلمان نیاز دارید اما بسته به اینکه قرار است از چه طریقی وارد آلمان شوید، نوع ویزا و شرایط دریافت آن متفاوت خواهد بود. در این مقاله قصد داریم بهطور کامل شما را با انواع ویزای آلمان، مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا و نحوه دریافت آن آشنا کنیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.
فهرست مطالب:
بهطورکلی برای ورود و حتی بازدید از شهرهای آلمان، بسیاری از اتباع جهان نیاز به ویزای آلمان خواهند داشت. همچنین از سال 1995 که آلمان بهعنوان یک کشور عضو اتحادیه اروپا به عضویت منطقه شینگن درآمد، مسافران میتوانند به جای ویزای آلمان با ویزای شینگن وارد این کشور شوند.
برای ورود به آلمان و سایر کشورهای عضو منطقه شینگن درصورتیکه دارای شرایط زیر هستید، به ویزای کوتاهمدت نیاز دارید:
همانطور که در مقدمه نیز به آن اشاره شد، بسته به اینکه قصد دارید با چه هدف و از چه طریقی وارد آلمان شوید، نوع ویزای آلمان که نیاز دارید نیز متفاوت خواهد بود؛ مثلاً اگر قصد دارید برای یک سفر کوتاهمدت (حداکثر 90 روز) به آلمان سفر کنید، باید برای ویزای کوتاهمدت شینگن آلمان که بهعنوان ویزای نوع C نیز شناخته میشود، درخواست دهید ولی زمانی که بخواهید به دلایل دیگر بیش از این مدت در آلمان بمانید، باید برای ویزای آلمان طولانیمدت که بهعنوان ویزای نوع D شناخته میشود، درخواست دهید. اگر بخواهیم بهطور دقیقتر بسته به اهداف مختلف، انواع ویزای آلمان بهصورت کوتاهمدت را به شما معرفی کنیم، عبارتاند از:
اگر نیاز به فرود در یکی از فرودگاههای آلمان برای پرواز به مقصد غیر شینگن خود دارید، باید جهت عبور از آلمان، برای این ویزا اقدام کنید.
اگر باید برای رسیدن به مقصد خود از یکی از بنادر آلمان عبور کنید تا با کشتی شما را به مقصد غیر شینگن خود برساند، باید برای این نوع ویزا اقدام نمایید.
اگر قصد دارید تنها برای تعطیلات، گشتوگذار یا موارد مشابه به آلمان سفر کنید، برای این ویزا اقدام کنید.
درصورتیکه یکی از دوستان یا افراد خانواده شما در آلمان اقامت دارند، شما میتوانید از طریق این ویزای آلمان برای دیدار آنها اقدام نمایید.
اگر برای شرکت در فعالیتهای مرتبط با تجارت نیاز به ورود به آلمان دارید، باید ویزای تجاری آلمان را برای مدت مشخص مورد نیاز دریافت کنید.
این ویزا بیشتر برای افراد با مشاغل رسمی است که برای مأموریتهای مشخص نیاز به ورود به آلمان دارند.
با توجه به پیشرفته بودن آلمان در بحث پزشکی، بیماران زیادی از سراسر دنیا بهصورت سالیانه جهت درمان به این کشور وارد میشوند که برای ورود نیاز به دریافت ویزای پزشکی آلمان دارند.
اگر جزء هنرمندان یا ورزشکاران حرفهای باشید و نیاز به شرکت در فعالیتهای مربوط به فرهنگ، ورزش، مذهب (مثلاً برای شرکت در یک مسابقه خاص) یا بهعنوان بخشی از یک گروه فیلمبرداری دارید، باید برای این ویزای آلمان اقدام کنید.
اگر قصد شرکت در نمایشگاههای تجاری یا غیرتجاری در آلمان را دارید، باید برای ورود به آلمان این نوع ویزا را داشته باشید.
اگر میخواهید در یک یا چند دوره آموزشی یا دوره کارآموزی در آلمان شرکت کنید، نیاز به ویزای کارآموزی برای مدت مشخص دارید.
انواع ویزای آلمان بهصورت طولانیمدت نیز شامل موارد زیر خواهد بود:
اگر از یکی از دانشگاههای آلمان تأییدیه برای ادامه تحصیل دریافت کردهاید، میتوانید برای ویزای تحصیلی آلمان درخواست دهید.
این ویزا با هدف نزدیک کردن افراد خانواده به یکدیگر برای افرادی صادر میشود که مایل به پیوستن به خانواده خود در آلمان هستند.
این ویزا برای افرادی صادر میشود که پیشنهاد شغلی در آلمان دارند.
اگر نتوانستید در کشور خود یک پیشنهاد شغلی مناسب از آلمان دریافت کنید ولی هنوز دوست دارید در آلمان کار کنید، میتوانید با گرفتن این ویزا با هدف جستجوی کار به آلمان سفر کنید.
دانشمندان یا محققانی که توسط یک موسسه آلمانی برای انجام مطالعه یا تحقیق دعوت شدهاند، باید برای این ویزا اقدام کنند.
لیست زیر مدارک عمومی هستند که برای درخواست هر نوع ویزایی جهت ورود به آلمان مورد نیاز است:
شایان ذکر است بیمهنامههای درمانی مسافرتی برای خارجیهایی که وارد آلمان میشوند و شرایط ویزای آلمان را برآورده میکنند را میتوان بهصورت آنلاین از Europ Assistance یا DR-WALTER خریداری کرد؛ زیرا بیمهنامههای مسافرتی صادر شده توسط این شرکتها توسط مقامات آلمانی در سراسر جهان پذیرفته میشود.
علاوه بر مدارک عمومی که در قسمت قبل بیان شد، بسته به وضعیت شغلی خود در ایران باید مدارک زیر نیز ارائه شود:
در صورت فعالیت برای ارگانهای دولتی یا خصوصی:
در صورت خوداشتغالی:
درصورتیکه دانشآموز یا دانشجو هستید:
در صورت بازنشستگی:
شرایط اضافی ویزای آلمان برای افراد زیر سن قانونی متقاضی دریافت ویزای اقامت در آلمان به شرح زیر است:
توجه: هنگام درخواست در سفارت یا کنسولگری آلمان، قیم یا والدین باید فرزندان زیر سن قانونی خود را همراهی کنند.
هنگام درخواست برای دریافت ویزای آلمان بهعنوان همسر یک تبعه یا شهروند آلمانی، باید مدارک اضافی زیر را ارائه دهید:
هنگام درخواست برای دریافت ویزای آلمان بهعنوان عضو هیئتهای رسمی و نمایندگیهای دولتی خاص، باید مدارک اضافی زیر را ارائه دهید:
برای تکمیل مراحل درخواست ویزای آلمان، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
درخواست ویزای آلمان خود را باید به یکی از نمایندگیهای صلاحیتدار آلمان در کشور محل اقامت خود ارسال کنید تا مورد بررسی و در صورت امکان تائید قرار گیرد. انواع نمایندگیهایی که میتوانید از آنها کمک بگیرید، عبارتاند از:
زمان پردازش درخواست ویزای آلمان شما اگر کوتاهمدت باشد ممکن است تا 15 روز طول بکشد ولی در صورت درخواست ویزای طولانیمدت ممکن است زمان بیشتری برای بررسی و تائید درخواست شما لازم باشد. همچنین لازم به ذکر است اگر درخواست ویزای خود را در فصول شلوغی که سفارتهای آلمان درخواستهای زیادی دریافت میکنند، ثبت کنید، ممکن است مجبور شوید تا 30 روز برای رسیدگی به ویزای خود یا حتی تا 60 روز در موارد خاص، صبر کنید. به همین دلیل اگر نیاز است حتماً در تاریخ خاصی در کشور آلمان حضور داشته باشید، بهتر است در اسرع وقت درخواست خود را ارائه دهید تا در صدور ویزای شما تأخیر ایجاد نشود. در غیر این صورت ممکن است تمام هزینهای که برای بلیط، رزرو هتل و ...انجام دادهاید، از بین برود. نکته قابلتوجه دیگر این است که اولین زمانی که میتوانید درخواست دهید سه ماه و آخرین آن 15 روز قبل از سفر است. بنابراین هرچه زودتر اقدام کنید، میتوانید با خیال راحتتر برای سفر خود برنامهریزی نمایید.
هزینه ویزای شینگن آلمان به شرح زیر است:
علت هزینه | مقدار هزینه |
---|---|
برای بزرگسالانی که برای ویزای کوتاهمدت اقدام میکنند. | 80 یورو |
برای بزرگسالانی که برای ویزای طولانیمدت اقدام میکنند. | 75 یورو |
برای کودکان زیر 12 سال | 40 یورو |
برای کودکان زیر 6 سال | رایگان است |
بر اساس برخی از شرایط خاص مانند شرایط بورسیههای دانشگاهی ممکن است برخی افراد بزرگسال نیاز به پرداخت هزینه درخواست ویزای آلمان نداشته باشند یا مبلغ کمتری بپردازند.
همه اتباع کشورهای عضو اتحادیه اروپا یا منطقه اقتصادی اروپا میتوانند تا 90 روز در یک دوره 180 روزه بدون نیاز به ویزا وارد آلمان شده و در آلمان بمانند؛ اما درصورتیکه بخواهند بیشتر بمانند، باید در دفتر مقامات مربوطه آلمان ثبتنام کنند. سایر افراد چه بهصورت کوتاهمدت و چه بهصورت بلندمدت برای ماندن در آلمان، نیاز به ویزای آلمان با تاریخ معتبر دارند.
بله، شما میتوانید ویزای شینگن آلمان خود را تمدید کنید، اما فقط در موارد استثنایی که حقایق جدید و دلایل خاص پس از ورود به آلمان مانند دلایل بشردوستانه یا فورس ماژور به وجود میآیند. در این صورت شما باید درخواست تمدید خود را به اداره خارجی (BAMF) ارسال کنید.
بله، درصورتیکه مقامات ذیصلاح آلمان به این نتیجه برسند که دیگر شرایط صدور ویزا یا تمدید آن برای شما وجود ندارد، ویزای آلمان شما باطل میشود. اگر تصمیم در مورد لغو ویزای شما در زمانی که هنوز در قلمرو آلمان یا در یکی دیگر از کشورهای عضو شینگن هستید اتفاق بیفتد، مهلتی برای خروج به شما داده میشود. اگر در این مدت قلمرو شینگن را ترک نکنید، ساکن غیرقانونی محسوب خواهید شد که نوعی جرم به حساب میآید و مجازات دارد.
ورود به آلمان از طریق روشهای مختلفی مانند گردشگری، تحصیلی، اشتغال و ... امکانپذیر است؛ اما با هر روشی که بخواهید وارد این کشور شوید بسته به هدفی که دارید و طول مدتی که میخواهید در آلمان بمانید، باید ویزای آلمان داشته باشید. با توجه به زمانبر بودن پردازش درخواست شما مهم است که برای جلوگیری از هدر رفتن وقت و پول خود در زمان مناسب درخواست دهید تا بتوانید در تاریخ موردنظر در این کشور حضور داشته باشید.