لیست فرودگاه های تور آنتالیا

30 مرداد ، 1401
فراهانی
comments 0 کامنت

هنگام سفر به یک کشور دیگر، یکی از مهمترین موضوعاتی که باید مورد بررسی قرار گیرند، فرودگاه مقصد است. این موضوع از این جهت اهمیت دارد که بدانیم هتل محل اقامت ما تا فرودگاه چه فاصله‌ای دارد و شرایط فرودگاه چگونه است. از این منظر که سرعت عمل، نظم و امنیت فرودگاه چه شرایطی دارد تا بهتر بتوانیم برای سفر برنامه‌ریزی کنیم. اکنون قصد داریم به بررسی فرودگاه‌های آنتالیا به‌عنوان یکی از مقاصد گردشگری مهم ایرانیان بپردازیم و بررسی کنیم که این شهر توریستی کشور ترکیه چند فرودگاه دارد و موقعیت آن‌ها چگونه است. ضمن اینکه بدانیم پروازهای ایرانی اجازه فرود در کدام فرودگاه‌های آنتالیا را دارند.

آنتالیا چند فرودگاه دارد؟

شهرهای توریستی معمولا به فراخور میزان پروازهای خود دارای چند فرودگاه بزرگ و کوچک هستند. معمولا فرود پروازها نیز در این فرودگاه‌ها، به‌منظور پیشگیری از ایجاد ترافیک زیاد هوایی تقسیم می‌شود. برای مثال در تهران، فرودگاه مهرآباد به پروازهای داخلی اختصاص یافته و فرودگاه امام خمینی تنها پروازهای خارجی را ساپورت می‌کند. برای سفر به آنتالیا به عنوان یک شهر توریستی شناخته شده در ترکیه میتوان از طریق سه فرودگاه پرواز گرفت:

-         فرودگاه آنتالیا

-         فرودگاه اسپارتا

-         فرودگاه دنیزلی

این سه فرودگاه البته در درجه اهمیت یکسانی قرار ندارند. در ادامه درباره شرایط هریک از فرودگاه‌های آنتالیا بیشتر توضیح خواهیم داد.

فرودگاه آنتالیا

این فرودگاه اصلی‌ترین فرودگاه آنتالیا است. به بیان بهتر، فرودگاه بین‌المللی آنتالیا تنها فرودگاه این شهر است. این فرودگاه در سال ۱۹۹۸ دو ترمینال در سمت شمال شرقی آنتالیا افتتاح شد و اکنون با سه ترمینال  تبدیل به یک فرودگاه پرتردد شده است که سالانه ۳۵ میلیون مسافر از طریق آن جابجا می‌شوند. فرودگاه آنتالیا در سال ۲۰۱۵ در لیست ۱۵ فرودگاه پرتردد اروپایی جای گرفت. ضمن اینکه این فرودگاه با کد یاتای AYT در سال ۲۰۱۱ لقب بهترین فرودگاه اروپا را به خود اختصاص داد. این فرودگاه در ۱۳ کیلومتری شمال شرق آنتالیا قرار گرفته و به‌عنوان یکی از بزرگترین و مجهزترین فرودگاه‌های ترکیه، میزبان مسافران خارجی متعددی در این شهر است.

از مزایای این فرودگاه،‌ نزدیک بودن آن به مرکز شهر و امکان دستیابی ساده و راحت به هتل‌های مهم و اصلی آنتالیا است. فرودگاه آنتالیا دو ترمینال خود را به‌طور کامل به پروازها و مسافران خارجی اختصاصی داده است. به همین دلیل معمولا مسافران خارجی در این فرودگاه زمان کمی را بابت چک‌این یا چک‌اوت صرف می‌کنند و البته هزینه تاکسی چندانی بابت رسیدن به هتل پرداخت نمی‌کنند. فرودگاه آنتالیا از نظر امکانات رفاهی نیز استانداردهای بالایی دارد و امتیاز خوبی از این نظر می‌گیرد. سه هتل ic airport با فاصله حدود هشتصد متری با این فرودگاه، هتل Antalya Farm House با فاصله زمانی حدود ۵ دقیقه‌ای و هتل سون استارز که در پانزده دقیقه ای فرودگاه بین المللی آنتالیا قرار گرفته‌اند نیز برای اقامت‌های کوتاه مدت و اضطراری استفاده می‌شوند.

 

فرودگاه اسپارتا

فرودگاه اسپارتا را باید یکی از فرودگاه‌های نزدیک آنتالیا نامید. این فرودگاه در فاصله ۱۴۰ کیلومتری جنوب آنتالیا واقع شده است. یعنی حدود ۳ ساعت فاصله زمانی بین این فرودگاه تا مرکز شهر آنتالیا باید درنظر گرفت. این فرودگاه که سالانه حدود ۶۰۰ هزار مسافر را پذیرا است، در سال ۱۹۹۸ تاسیس شد و درحال حاضر عنوان قدیمی‌ترین فرودگاه آنتالیا را به خود اختصاص داده است. ترنسفر مسافران از این فرودگاه به مرکز شهر با اتوبوس، ون و تاکسی‌های مخصوص انجام می‌شود. فرودگاه اسپارتا در زمینی به وسعت ۵ هزار و۴۰۰ متر مربع بنا شده است و خدمات رفاهی و امکانات مناسبی را در اختیار مسافران قرار می‌دهد. اما نباید این حقیقت را نادیده گرفت که از نظر خدمات و امکانات، اسپارتا در جایگاه بسیار پایین‌تری نسبت به فرودگاه آنتالیا قرار می‌گیرد. در این فرودگاه نظامی فقط پرواز های ایرانی فرود می آیند.

 

فرودگاه دنیزلی

این فرودگاه نیز از فرودگاه‌های آنتالیا است که با مرکز شهر فاصله قابل توجه دارد و درواقع بیرون از شهر قرار گرفته است. به بیان دقیق‌تر، فرودگاه دنیزلی در شهری در نزدیکی آنتالیا به همین نام قرار دارد، اما به‌دلیل نزدیکی شهر نیزلی به آنتالیا، برخی از پروازهایی که مقصدشان آنتالیا است در این فرودگاه می نشینند. نکته جالب اینکه دنیزلی یکی از شهرهای توریستی ترکیه است که جاذبه‌های دیدنی بسیاری دارد و بسیاری از گردشگرانی که در فرودگاه این شهر فرود می‌آیند، قبل از سفر به آنتالیا گشت و گذاری در دنیزلی خواهند داشت و توقفی یک یا دوشبه در آن دارند. فرودگاه دنیزلی یک فرودگاه بین‌المللی نظامی است که ورود پروازهای عمومی نیز به آن آزاد است. این فرودگاه تا مرکز شهر آنتالیا ۱۷۵ کیلومتر فاصله دارد که مسافت قابل توجهی است. ترنسفر این مسیر با تاکسی، ون و اتوبوس انجام می‌شود. فرودگاه دنیزلی از نظر امکانات رفاهی و خدماتی سطح متوسط دارد و کد یاتای آن DNZ است. با توجه به اینکه پرواز های ایرانی اجازه پرواز به فرودگاه آنتالیا را ندارند یکی دیگر از فرودگاه های مقصد تور آنتالیا برای پرواز ایرانی این فرودگاه می باشد.

شرایط پرواز به فرودگاه‌های آنتالیا

نکته بسیار مهم اینکه، به‌دلیل مسائل سیاسی و تحریم‌های ایران، پروازهای ایران اجازه فرود در فرودگاه آنتالیا را ندارند و اگر مسافران ایرانی بخواهند که پروازی مستقیم به این فرودگاه داشته باشند، لازم است که از پروازهای ترک استفاده کنند. باتوجه به اینکه قیمت پروازهای ترک نسبت به پروازهای ایرانی بسیار بالاتر است، معمولا به‌منظور مدیریت هزینه این انتخاب صورت نمی‌گیرد. پروازهای ایرانی اجازه فرود در فرودگاه‌های اسپارتا و دنیزلی را دارند. البته که درصورت فرود در این دو فرودگاه، باید هزینه کرایه و ترنسفر به آنتالیا را پرداخت کرد. اما همچنان پروازهای ایرانی اقتصادی‌تر ازیابی می‌شوند. به‌خصوص که انتخاب فرودگاه دنیزلی به عنوان فرودگاه مقصد و پروازی که در این فرودگاه بنشیند، امکان دیدن از این شهر را نیز فراهم می‌سازد و یک تیر و دونشان است. مورد دیگر مسیر نسبتا پرپیچ و خم فرودگاه اسپارتا تا آنتالیا است که کمی خطرناک به‌نظر می‌رسد. به همین دلیل معمولا مسافران ایرانی، فرودگاه دنیزلی را به‌عنوان مقصد پروازی خود در سفر به آنتالیا انتخاب می‌کنند.

سخن پایانی

درنهایت باید گفت، آنتالیا به‌عنوان یک شهر توریستی و جذاب، فرودگاه‌های خوب و مناسبی دارد و در راس آن‌ها فرودگاه آنتالیا قرار می‌گیرد. اما اینکه پروازهای ایرلاین‌های ایرانی مجوز فرود در همه فرودگاه‌های دنیا همچنین فرودگاه‌ها آنتالیا را ندارند، تاحدودی برای مسافران ایران ایجاد محدودیت می‌کند. البته این محدودیت به راحتی با انتخاب فرودگاه اسپارتا یا دنیزلی قابل برطرف نمودن است. شما به‌راحتی می‌توانید با یک براورد هزینه دقیق و اصولی، انتخاب کنید که از پروازهای ایرالاین‌های ایران یا ترکیه بهره بگیرید و کدام فرودگاه را به عنوان مقصد انتخاب کنید.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

تورهای موجود برای لیست فرودگاه های تور آنتالیا

6LdGk0sdAAAAAJaIEjas3JSCxphxBTtI-jmEENkm